Meslek Yüksekokulumuz Heyeti SÜTAŞ’ı Ziyaret Etti

Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Nusret ÖZBAY başkanlığında; Müdür Yardımcılarımız Doç. Dr. Erdal ÇAÇAN, Öğr. Gör. Ahmet Hakan ÜRÜŞAN, Meslek Yüksekokulumuz Veterinerlik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah GAZİOĞLU ve Gıda İşleme bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nurullah DEMİR’den oluşan heyet, 04 Haziran, Cuma günü SÜTAŞ Bingöl Entegre Tesisleri’ni ziyaret etti.

Yüksekokulumuz Heyeti, SÜTAŞ Bingöl Entegre Tesisleri İnsan Kaynakları Yöneticisi Pınar ANKARALI tarafından karşılandı. Üniversite-Sanayi işbirliği alanlarının çeşitlenmesine yönelik çalışmalar, özellikle öğrencilerimizin staj ve sektörel ders uygulamaları kapsamında gerçekleştirilen ziyaret sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti.

Bölgesel bir proje niteliğinde olan “Doğu Güneydoğu Anadolu Sütçülük Projesi Bingöl Entegre Tesisleri” yatırımı kapsamında; süt hayvancılığı eğitim merkezi ve eğitim çiftliği, damızlık süt sığırı çiftlikleri, düve yetiştirme çiftliği, besi çiftliği, yem bitkileri tarımı, yem fabrikası, süt ürünleri fabrikası, biyogaz elektrik üretim tesisi ve organomineral gübre tesisi bulunuyor. Ayrıca hayvan sağlığı ve nesil ıslah konularına odaklanacak bir Ar-ge merkezi yer alıyor.