Cilt & Sayılar / Volumes & Issues
Cilt / Volume 2(1), 2022
İçindekiler / Contents
Dietary Supplementation of Ruminant Animals By Agro-Pastoralists in Semi-arid, Nigeria Nijerya'nın Yarı Kurak Bölgelerinde Ruminant Hayvanlarda Diyet Takviyesi Mohammed, H.B., Ibrahim ELIMAM, Muhammad, I.R., Baba, M., Ghude, M.I. |
1-7
|
Effects of Some Priming Applications on Quality Parameters of Melon (Cucumis melo L.) Seeds Under KNO3 Stress Bazı Priming Uygulamalarının KNO3 Stresi Altındaki Kavun (Cucumis melo L.) Tohumlarının Kalite Parametrelerine Etkileri Çağlar KAYA, Tolga SARIYER, Esra ŞAHİN |
8-14
|
Essential Oil Composition of Salvia syriaca L. Salvia syriaca L., Türünün Uçucu Yağ Kompozisyonu Azize DEMİRPOLAT |
15-19 |
Milk Yield, Milk Composition and Reproductive Performance of Baggara Caws as Effected by Parity Under The Traditional System, Sudan Sudan’da Geleneksel Koşullarda Baggara İneklerinin Pariteden Etkilenen Süt Verimi, Süt Bileşimi ve Üreme Performansı Huda, H.A. BASHIR, Bushara, I., Ibrahim ELIMAM |
20-30
|
A Review on the Botanical and Phytochemical Properties of Some Species Belonging to Sorbus sp. Sorbus sp. Cinsine Ait Bazı Türlerin Botanik ve Fitokimyasal Özellikleri Üzerine Bir Derleme Merve MACİT, Mihriban AHISKALI, Nusret ÖZBAY |
31-37
|
Production and Some Bioactive Properties of Royal Jelly- A Review Arı Sütü Üretimi ve Bazı Biyoaktif Özellikleri - Derleme Büşra BELTEKİN, Nurullah DEMİR |
38-46 |
Prof. Dr. Ergun Bozkurt’un Ardından (editöre mektup) Cezmi ÖNCÜER |
47-48 |
Cilt / Volume 1(1), 2021
İçindekiler / Contents
Apilarnil (Drone Larvae) Chemical Content, Bioactive Properties and Supporting Potential in Medical Treatment of Some Diseases in Terms of Human Health Apilarnilin (Erkek Arı Larvası) Kimyasal İçeriği, Biyoaktif Özelliği ve İnsan Sağlığı Açısından Bazı Hastalıkların Tıbbi Tedavisinde Destekleyici Potansiyeli Hakan İNCİ, Mehmet İLKAYA, Ebubekir İZOL |
1-7 |
Possibilities of Using Propolis as a Preservative in the Food Industry Propolisin Gıda Endüstrisinde Koruyucu Olarak Kullanılma İmkanları Pınar COŞKUN |
8-18 |
Nanotechnology Applications Used in the Food Industry, Safety of Nanofood and Nanoemulsion Technique Gıda Sektöründe Kullanılan Nanoteknoloji Uygulamaları, Nanogıdaların Güvenliği ve Nanoemülsiyon Tekniği Kevser ALACA, Nur BAYRAK, Nursaç AKYOL, Ayhan BAŞTÜRK |
19-30 |
An Evaluation on Elateridae (Insecta: Coleoptera) Fauna of Eastern Anatolia Region Doğu Anadolu Bölgesi’nin Elateridae (Insecta: Coleoptera) Faunası Üzerinde Bir Değerlendirme Nilay GÜLPERÇIN, Serdar TEZCAN |
31-36 |
Variation of Some Quality Characteristics in Silage Corn According to Different Sowing Times Silajlık Mısırda Bazı Kalite Özelliklerinin Farklı Ekim Zamanlarına Göre Değişimi Erdal ÇAÇAN, Sibel İPEKEŞEN |
36-45 |