Akademik Personelimiz ve Öğrencilerimiz Haziran Dünya Süt Günü Kapsamında Köy Okullarını Ziyaret Etti

Akademik Personelimiz ve Öğrencilerimiz Haziran Dünya Süt Günü Kapsamında Köy Okullarını Ziyaret Etti
1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla Bingöl Üniversitesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi Programı öğretim görevlilerinden Nursaç AKYOL KUYUCUOĞLU ve Esma Nur BULUT ve Süt Teknolojisi Programı öğrencileri Bingöl Merkez Çavuşlar Köyünde bulunan ilkokul ve ortaokulları ziyaret edip öğrencilere süt tüketiminin önemini anlattı.
Süt tüketiminin insan sağlığı için oldukça önemli olduğu vurgulanan etkinlikte bazı bireylerde sütün bileşiminde yer alan laktozun emiliminde ilgili enzimin olmadığından dolayı laktoz intölerans durumuna sebebiyet verilebileceği uyarısı yapılarak, bu kişilerin sütten ziyade laktozsuz süt veya laktozsuz süt ürünleri tüketilmesi tavsiyesinde bulunuldu.
Etkinlikte Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı öğrencileri sınıftaki öğrencilere çeşitli sunumlar yaparak süt farkındalığı oluşması için paylaşımlarda bulundu. Öğrencilerin ve okul yönetiminin oldukça memnun olduğu program sonrası öğrencilere süt ikramında bulunuldu.
Çavuşlar Köyü İlkokulu öğretmenlerinden İrfan Katıksız, “Hocalarımıza ve öğrenci arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz. 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla bizi ziyarete geldiler. Yaptıkları çalışmalar ve öğrencilerimize yaptıkları ikramlardan dolayı teşekkür ederiz.’’ şeklinde iyi dileklerini iletti.
Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi Programı öğretim görevlilerinden Nursaç AKYOL KUYUCUOĞLU, “Bugün 1 Haziran Dünya Süt Günü, bizler de Dünya Süt Gününü çocuklarla paylaşmak istedik. Öncelikle Bingöl Üniversitesi olarak, okul yönetimi ve hocalarımıza bizleri ağırladıkları için çok teşekkür ediyoruz. Bizleri can kulağıyla dinleyen çocuklara teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.
Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi Programı öğretim görevlilerinden Esma Nur BULUT, “Süt aslında doğduğumuz andan itibaren karşılaştığımız bir besindir. Bu nedenle sütü mucizevi bir gıda olarak tanımlayabiliriz. Özellikle çocuklar açısından faydasına baktığımızda, içerisindeki kalsiyumun diş ve kemik sağlığı açısından oldukça önemli bir paya sahip olduğunu görüyoruz. Ek olarak D, B12 vitamini gibi vitaminlerce de çok zengin. Sütün bir diğer önemi ise içeriğindeki proteinden kaynaklanıyor.” dedi.
1 Haziran Dünya Süt Gününün önemi konusunda ise, Bulut, “Dünya Süt Günü, sütün faydalarını, üretimini, tanıtımını, süt üretiminin sürekliliğinin sağlanması ve desteklenmesi adına her yıl 1 Haziran gününde kutlanıyor. Buradaki amaç, sütün önemi ve faydalarının vurgulanmasıdır. Bizler de burada bu amacı desteklemek için bir etkinlik yapmak istedik.”İfadelerini kullandı.
Etkinlikte öğrenciler de yapılan ziyaret ve ikramlardan ötürü Bingöl üniversitesi hocaları ve Süt Teknolojisi Programı öğrencilerine teşekkür etti. Etkinlik dağıtılan ikramlar sonrası sona erdi.
